Drie of vier keer per jaar organiseren we een workshop of masterclass voor leden van de Zuilense Kring. Voor weinig geld of gratis. Want samen weten we een hoop. De organisatie van de bijeenkomst is steeds in handen van één of twee leden. Hun mailadres staat achter de data hieronder.

Wil jij een workshop verzorgen om jezelf  en je aanbod te laten zien en andere ZZP’ers te inspireren? Neem dan contact met ons op via zuilensekring@gmail.com.


Komende workshops

woensdag 15 november 2017, 20.00 – 22.30 uur 

Luisteren naar het zingen van de ziel | Beatrijs Wind

Op zomaar een woensdagavond een uitstapje uit het geruis en gedruis van alledag. Een weg naar binnen, naar de bron van energie, ideeën, verlangens. Past helemaal bij de tijd van het jaar.

vuur

We komen bijeen in het kooklokaal van buurthuis de Beatrix. Ik tover de ruimte om in een plek om samen te luisteren. Naar onszelf en naar elkaar. Begin om 20.00 uur, inloop 19.45 uur. Wil je meedoen en ben je geen lid? Graag achteraf een vrijwillige bijdrage aan deze avond. We sluiten de avond af met homemade Baileys!

Aanmelden kun je bij Beatrijs: b.m.wind@xmsnet.nl

Afgeronde workshops

neem contact op met de ondernemer in kwestie voor maatwerk!

Minder stress in ondernemerschap

In juni 2017 nam Marloes van Oorspronk (www.marluz.nl) ons mee in deze workshop naar de wereld van stress. Waar komt stress vandaan? Hoe verwerken wij de informatie in ons brein en wat gebeurt er in onze hersenen bij stress? Door korte oefeningen kregen we meer inzicht in ons eigen gedrag en gedachten. En ontvingen we handige praktische tips om minder stressvol door het leven te gaan.

 


Wijzer in geldzaken

Ondernemen met idealen?

Musicus en media-expert Freek Zwanenberg nam ons op dinsdag 9 mei 2017 mee in een gesprek over ondernemen met idealen. We begonnen met een speeddate. Wie wilde kon een prangende vraag inbrengen en voorleggen aan een paar collega-zp’ers. Dit leverde hele mooie gesprekken en bruikbare tips op.

Daarna gaf Freek ons een korte filosofische en persoonlijke inleiding over het thema ‘ondernemen met idealen’. Wat zijn ‘idealen’ eigenlijk, welke zijn de bekendste en wat voor rol spelen ze in de menselijke geschiedenis? Hij had mooie verwijzingen en stuurde ons ook naderhand nog wat links toe, bijvoorbeeld: http://www.blaisepascal.nl/teksten/bert/idealen.htm en een lijst met 365 positieve waarden: http://www.kritischehouding.nl/2009/12/overzicht-positieve-waarden.html

Via speelse werkvormen verkenden de deelnemers daarna de idealen die voor hen verbonden zijn aan hun onderneming. We zochten naar antwoorden op vragen als: hoe sterk leven mijn idealen en kan ik ze nog sterker naar voren brengen in mijn werk?


 

Wijzer in geldzaken

Maja Donker van Van Knakenstein Administraties (www.vanknakenstein.nl) gaf op 6 oktober 2016 voor leden van de Zuilense Kring een gratis workshop over handig begroten, investeren, boekhouden en inzicht in belastingen. Bij Maja wordt de ergste paarse krokodil een schattige zonnende hagedis. Voor alle ZZP’ers die hun geldzaken graag goed geregeld hebben.


Kwaliteiten inzetten

In het voorjaar van 2016 gaf Sanne Bosmans van Forsa Pedagogiek (www.versterkdeopvoeding.nl) een workshop waarin zij werkwijzen inzette die ze ook gebruikt bij pedagogisch medewerkers en leraren om positief op te voeden. Het was heerlijk om op ons werk te reflecteren vanuit kwaliteiten en van daaruit te bedenken waarin we willen groeien.


Doelen stellen via dromen12523084_817146928432146_3089193825027802922_n

In januari 2016 lieten Esther Kersten (www.estherkerstencoaching.nl)  en Ady Hoitink (www.buroverschillig.nl) ons op een lichte manier nadenken over wat we in 2016 wilden bereiken. Met allerlei werkvormen gebruikten we elkaar om onze dromen concreet te maken. De ‘mooie kaarten’ van Ady vonden gretig aftrek.


Improvisatie in je werk

12510378_817146968432142_4823101302317593655_nIn oktober 2015 liet Freek Zwanenberg (www.freekzwanenberg.nl) de leden van de Zuilense Kring improviseren met muziekinstrumenten en zang. Ons samenspel gaf ons prachtige handvatten om te reflecteren op hoe we improviseren in ons werk, en wat er nodig is om daarin losser, creatiever en meer afgestemd op de klant te zijn. (Je kan Freek ook voor een hele zaal inzetten, zoals Ady Hoitink deed bij de Zuilense lerarenconferentie cultuureducatie in sept 2016).


TriA©Walk Inspiratiewandeling

Op 23 mei 2015 was de Nationale wandelcoachdag, een dag waarop vele wandelcoaches in Nederland gratis coachactiviteiten houden. Ook wandelcoach Esther Kersten van Esther Kersten Coaching deed hier aan mee. Ze organiseerde een TriA©Walk Inspiratiewandeling voor iedereen die eindelijk een knoop wilde doorhakken of inspiratie op wilde doen voor volgende stappen. Inspiratiewandeling 23 mei

Bij iedere opdracht gingen deelnemers met een andere deelnemer in gesprek. Aan het eind van de wandeling was iedereen geïnspireerd en gemotiveerd om stappen te zetten.

 

 


Workshop Business Model Canvas en Waardepropositie Canvas

In 2,5 uur tijd helderheid krijgen over jóuw waarde voor klanten. Johanneke Minnema en Eveline van Dorp van de Design Innovation Group maken het mogelijk. Tijdens hun workshop op 23 april 2015 in het Vorstelijk Complex lieten ze 10 Utrechtse ondernemers kennismaken met het Business Model Canvas en het Waardepropositie Canvas. Dit deden ze interactief en aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarna bleek het invullen van een Canvas voor je eigen bedrijf niet zo moeilijk. Helemaal niet met hun professionele hulp en begeleiding. Een aanrader voor ondernemers die meteen aan de slag willen met waarde creëren voor klanten!

Workshop Business Model CanvasWorkshop Business Model Canvas


 

Workshop Empatisch communiceren in je werk (in de wijk)

Een klein maar fijn groepje kwam op dinsdag 13 januari 2015 bij elkaar om zich de beginselen van empatisch communiceren eigen te maken. Annemiek Shrestra- van der Krogt gaf een inleiding die zowel precies als persoonlijk was en daarna ontstond een boeiende dialoog. Over communiceren met jongeren die heel apathisch of juist heel assertief reageren. Over je eigen oordelen en emoties en hoe die in de weg kunnen zitten. En over hoe wij als aanwezigen uit onderwijs, jongerenwerk, buurthuis en sociale onderneming, kunnen bijdragen aan een Vreedzame wijk. Er ontstonden nieuwe verbindingen en we gingen geïnspireerd naar huis.

http://empathieworkshops.nl/
http://empathieworkshops.nl/

PS: Vanwege de grote drukte in buurthuis de Beatrix moesten we op het laatste moment nog uitwijken naar het ouderlokaal van basisschool de Cirkel. Wij danken de schoolleiding van harte voor de gelegenheid!


Workshop Profileer je met beeld!

Op vrijdag 28-11-2014 gaf Cas Slagboom Nijkamp deze workshop waarin mensen die aan woorden niet genoeg hebben, de kracht van het beeld leren gebruiken. De vier deelnemers waren erg enthousiast en gaan de komende weken aan de slag met het geleerde. In januari kijken we of we een vervolg organiseren. Daarbij ben je van harte welkom. Kijk op http://www.motionworks.nl en hou de agenda op deze website in de gaten.

imageimage


 Crowdfunding

Op 17 september 2014 werd het spits afgebeten door Joeri en Manon van Starters4Community. Zij gaven voor leden van de Zuilense Kring, actieve buurtbewoners en andere geïnteresseerden een gratis workshop over crowdfunding.

 

IMG_2240IMG_2245

IMG_2243IMG_2242

Een gedachte over “Workshops

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s