Freek Zwanenberg, sinds 2012 woonachtig in Zuilen, overleeft als zzp-er door zijn veelzijdigheid. Vanuit zijn twee werkvelden mediapedagogiek en muziek biedt hij een scala aan verschillende diensten.

Mediapedagoog voor Bureau Jeugd & Media

Freek studeerde in 2007 af als docent levenskunde aan de Universiteit voor Humanistiek. Zijn scriptie ging over het onderwerp ‘mediawijsheid: hoe leer je jongeren reflecteren op hun digitale identiteit?’. Sindsdien heeft hij talloze lezingen, docentenworkshops en gastlessen verzorgd als mediapedagoog. Ook schreef hij het ‘Handboek Mediawijsheid (2010)’ met Justine Pardoen. Speciale aandachtspunten zijn ‘welzijn en mediagebruik’, ‘focus en multitasking’ en de implementatie van mediawijsheid binnen vrijescholen.

Muziek en improvisatie – The Art of Improvisation

In 2009 is Freek als muzikant gestart met zijn project ‘The Art of Improvisation’. Het doel hiervan is om mensen de kracht van improvisatie te laten ervaren. Hij treedt op als pianist tijdens allerlei gelegenheden, maakt persoonlijke muziek kado’s, geeft pianolessen en verzorgt improvisatieworkshops met kleine muziekinstrumentjes. In 2015 initieerde Freek ‘Improv XL’: een artiestencollectief en -platform voor multidisciplinaire improvisatie. Hiermee verzorgt hij interactieve improshows op festivals en organiseert eigen evenementen.

Sinds een jaar geeft Freek ook impro muzieklessen op kinderdagverblijven en basisscholen (in Zuilen). Hierbij staat het stimuleren van de verbeelding en creativiteit van de kinderen centraal.

Meer weten?

Freek over ‘Vrijeschool en ICT’ in een podcast van Kennisnet [https://www.kennisnet.nl/artikel/freek-zwanenberg-over-rudolf-steiner-de-vrije-school-en-digitale-geletterdheid/ ]

Blogartikel over de noodzaak voor jongeren om te leren focussen [http://www.bureaujeugdenmedia.nl/verslaving-aan-sociale-media-heeft-alles-te-maken-met-multitasken-en-focus/ ]

Freeks’ website met muzikale diensten [www.freekzwanenberg.nl]

Freeks’ cd ‘Fragments of Flow’ [https://www.youtube.com/watch?v=3ZRE56314vo]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s