Borrel&Bruis

bruisende champagne

Zuilense kraamkamer zoekt broedsels

Heb je een geweldig idee dat je doet borrelen van enthousiasme? Deel het met de andere leden van de Zuilense kring. Ook dit najaar gebruiken we de netwerk ontmoetingen om elkaar te inspireren en te bevragen.

We zijn nog volop aan het bedenken hoe we het gaan aanpakken, en daar kunnen we jou goed bij gebruiken! Als facilitator van deze borrelende werkvormen of als iemand die graag een van de eerste kraamkamers wil gebruiken voor zijn of haar project.

We denken vooralsnog aan de volgende vormen:

  • Eitje! (15 min). Presentatie van een heel pril idee / een inspiratiebron. De Zuilense Kringers helpen je idee concreter maken. Alleen suggesties, geen debat!
  • Broedplaats. (30 min). Je legt een idee of project voor en de Kringers helpen je het concreter of beter te maken, bijvoorbeeld door hun netwerk aan te boren.
  • Kraamkamer. (een ruim uur voorafgaande aan de netwerk borrel). Je geesteskindje is het broedseizoen voorbij. Maar het mist ook nog wat loopvermogen voordat het zijn eerste stapjes kan doen. In intensieve werkvormen denkt een toegewijd groepje Zuilense Kringers met je óp over mensen, middelen en mogelijkheden. Je bereidt de sessie zelf intensief voor, eventueel met onze hulp.
  • Badwatersessie (30 min) Je hebt nog zo’n prachtig project op de plank. Je zou zo kunnen beginnen, maar het mist publiek /een klant! We gaan dat kind toch niet met het badwater weggooien! De Zuilense Kringers helpen je denken over hoe je jouw concrete project in de wereld kan zetten.

Voorlopig plaatsen we de Borrel&Bruis sessies ze op de netwerkbijeenkomsten die maandelijks op de eerste donderdagavond plaatsvinden. Maar als jij zelf andere tijden in gedachten hebt? Dan organiseren we dat toch!

Wil je meedoen, meld je dan bij Esther Kersten, zuilensekring@gmail.com, (06) 30246536.


Afgeronde Borrel & Bruis sessies

 

Zuilen als inclusieve wijk

Tijdens de Borrel&Bruis van 1 mei nam sociaal ondernemer Ady Hoitink de 6 deelnemers mee in haar ideeën over een inclusieve wijk. Centraal stonden de vragen: Hoe komen we tot een Zuilen waarin iedereen opvalt en niemand uitvalt? En wat kun je als Zuilense Zelfstandig Professionals daaraan bijdragen? Sociaal makelaar Boudewijn Roeterink bracht de praktijk van speeltuin de Watergeus in. Een prachtige maar ook kwetsbare plek voor kinderen en families in de wijk. Welke zzp’ers willen helpen de kring in en rond de Watergeus te verbreden? En mogelijk ook zelf activiteiten aanbieden vanuit het speeltuingebouwtje? Een vergaand maar daardoor ook heel inspirerend voorbeeld is de alliantie tussen sociaal makelaarsorganisatie Me’kaar en sociaal ondernemer Professor Loep (Gerdy de Kruijk) in Speeltuin Bankaplein in Lombok. Wil je iets verkennen, neem dan contact op met Ady of met Boudewijn via zuilensekring@gmail.com.
Een ander geanimeerd gesprek ontstond naar aanleiding van het initiatief van een aantal Utrechters om een democratische school te starten. Na de zomer gaat deze van start in Overvecht. Zuilense Kringer Beatrijs Wind vertelt er graag meer over.


Businessplan MarLuz

Tijdens de Borrel&Bruis Kraamkamersessie op vrijdag 10 april konden Zuilense Professionals meedenken met het businessplan van de Zuilense Zelfstandig Professional Marloes van Oorspronk. Met haar bedrijfje MarLuz organiseert zij programma’s om tot rust te komen op rurale accommodaties in binnen- en buitenland. De feedback die Marloes tijdens de sessie van andere professionals kreeg, hielp haar het concept te toetsen en aan te scherpen. Mede door de voorkeuren van de deelnemers kon zij een defintief logo kiezen. Daarnaast ontving Marloes veel praktische tips en ideeën.

Een gedachte over “Inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s