De Zuilense Kring is partner van De Kracht van Zuilen. Deze stichting wil welzijn, cultuur, educatie, ontmoeting, horeca en wijkeconomie in het Vorstelijk Complex zó met elkaar te verbinden, dat elke buurtbewoner er beter van wordt. De stichting werkt hierbij samen met de andere gebruikers van het Vorstelijk Complex: theater ZIMIHC en sociaal makelaarsorganisatie Me’kaar.

Eén van de plannen is het buurthuis De Beatrix – dat deel uitmaakt van het Vorstelijk Complex – nog gastvrijer en bruikbaarder te maken. Hiervoor kreeg De Kracht van Zuilen 25.000 euro van Stichting DOEN. Inmiddels ligt er een nieuw ontwerp door interieurontwerpers Hedwig en Michel van VOF het Huis. In de hal komen een leestafel, zitjes en een balie. Zo kunnen buurtbewoners en sociale en culturele ondernemers elkaar gemakkelijker ontmoeten, wat lezen of een praatje maken.

Ook de huiskamer wordt gezelliger, met portretten van actieve Zuilenaren door de Zuilense kunstenaar Cas Slagboom. De gemeente Utrecht betaalt naar verwachting 4000 euro mee aan de herinrichting van de huiskamer. De overige kosten probeert De Kracht van Zuilen te dekken met de hiervoor verkregen bijdrage van Stichting DOEN. De Kracht van Zuilen gaat de komende maanden intensief in gesprek met de gemeente om de plannen te realiseren. De verwachting is dat sociale en culturele ondernemers in Zuilen elkaar na de zomer in het Vorstelijk Complex kunnen ontmoeten. We houden je via deze site en via de nieuwsbrief op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s